Now and Then

Fotoblog de Antiteza

Casa Capsa ii poarta numele lui Grigore Capsa, cofetar si proprietar al respectivului restaurant de prin 1900. Inainte de inceputul secolului, Capsa purta numele de “Casa Slatineanu” – construita in 1867 si vestita in vremea respectiva pentru balurile mascate ce aveau loc acolo. Odata cu preluarea sa de catre Grigore Capsa, este transformata in hotel, cofetarie si restaurant, organizare ce se pastreaza si in ziua de astazi.

Fotografia alb-negru este facuta candva in jurul lui 1900.

Casa Capsa

5 Comentarii la “Casa Capsa – Bucuresti”

 1. pati says:

  EX CE LE NTA idee,”foarte tare” (ca sa citam din clasici in viata :P ).Dupa metropotam.ro,overheardinbucharest.ro,bukresh.blogspot.com,dordeduca.ro,
  alternativ.ro …etc(mai sunt cateva) vii tu cu ideea asta,care se inscrie pe
  aceeasi directie cu cele enumerate si care mai reuseste sa fie,totusi,originala.Chiar era nevoie de asta,Bucurestiul e un spatiu extraordinar daca reusesti sa treci peste micile mizerii zilnice.Sunt sigura ca nowandthen va fi un proiect de succes si…cine stie,poate la un moment dat o sa pui chestiile de aici si pe suport clasic(ma gandesc la editarea unui album ceva).Bafta :)

 2. nero says:

  Multumesc pentru aprecieri, Pati! Sper sa ai dreptate :)

 3. nemo says:

  wow…foaaarte tare…inca sunt de parere ca face de rusine toata istoria acumulata de catre acest “buric” al capitalei care la vremea lui a fost vizitat de catre “crema cremei cremelor societatii”…spun acest lucru deoarece am lucrat acolo destul timp incat sa imi permit sa o fac :D …Dar…ma simt totusi puuuuutin mai bine cand ma uit la aceste doua poze :D …ma rog…uatevar…oricum frumoase poze :D good job dude !

 4. crisa says:

  casa capsa e o bijuterie a bucurestiului si implicit a romaniei, dupa parerea mea, foarte putin apreciata. din pacate domnii care detin casa capsa nu stiu sa sa o ridice la gloria de alta data!

 5. nero says:

  Asa este, Crisa. Din pacate, asa cum spuneai si tu, a incaput pe maini proaste.

Lasa un Reply