Now and Then

Fotoblog de Antiteza

Manastirea Cetatuia a fost ctitorita de Duca Voda intre anii 1668 – 1672. In acest loc a functionat o vestita tiparnita greceasca ce a tiparit carti pentru tot spatiul grecesc. Printre alte lucrari, aici a aparut in secolul al XVIII-lea opera completa a Sf. Simion al Tesalonicului. Complexul monastic a fost renovat in intregime intre anii 1970 – 1980 cu staruinta si jertfa staretului Arhim. Manastirea adaposteste o colectie de arta si este vizitata de numeroase delegatii bisericesti si laice.

Manastirea Cetatuia

Credits go to: Paul Lozba

RELATED LINKS:

5 Comentarii la “Manastirea Cetatuia – Iasi”

 1. Laurentiu says:

  Dupa umila mea parere de iesean aia din dreapta pare a fi cel mult Trei Ierarhi-ul.
  Altfel stilul arhitectonic al celor doua nu prea corespunde.

 2. nero says:

  Aia din dreapta e aceeasi cu aia din stanga. :)

 3. Marius says:

  Initial, Trei Ierarhi-ul avea acoperisul rotund. Din cauza ca a fost restaurat de un strain (francez parca), a capatat acoperisul ascutit, lucru care s-a intamplat la Cetatuia, numai ca “viceversa”, ca in “Doua Loturi”:)

 4. Anotimp says:

  Parearea ta (umila) de iesean ar trebui sa aiba la baza o documantare ce subliniaza ca acoperisul a fost reafcut in urma degradarii si incendierilor din trecut (vechiul acoperis semana cu cu cel la “Trei Ierahi”) ;)

 5. Seby says:

  Foarte fain .poza cea veche cam seamana cu Trei Ierahri.Dar nu conteaza cum arata ,conteaza sa te duci sa te rogi sa te inchini la Domnu Dumnezeu asa zic eu .

Lasa un Reply