Now and Then

Fotoblog de Antiteza

Ce inseamna Now and Then?

E simplu. Prin Now and Then incercam sa facem o antiteza vizuala intre cum aratau orasele din Romania odinioara si cum arata in zilele noastre.

Pai si cum faceti asta?

Si mai simplu. O poza veche cu o locatie anume, iar langa ea, o poza cu aceeasi locatie asa cum arata in zilele noastre – pe cat posibil din acelasi unghi. Si cum asta nu ar fi de ajuns, anexam si un scurt istoric al respectivei locatii.

De unde a venit ideea?

Nici noi nu stim, mai exact. Probabil dupa ce am vazut cartea “New York – Then and Now”. Atunci a fost o sclipire de moment, urmata de a doua, cand mi-am dat seama ca la noi nu exista nimic de genul acesta. Concluzia: daca astia din New York au asa ceva, noi de ce sa n-avem?!

Si…care-i scopul?

Ideea este ca incercam sa schimbam anumite perceptii despre Bucuresti. Orasul asta nu a fost intotdeauna atat de gri, de aglomerat si de poluat. A fost odata Micul Paris, si acum tinde sa se transforme in Mexico City. Dar nu conteaza, noua ne place si asa. Consider ca avem ceva de aratat aici, si sunt de parere ca destul de multi Bucuresteni nu au habar ce a insemnat si cum a aratat orasul asta inainte de comunism.

De asemenea, incercam sa schimbam si mentalitatea romanilor referitoare la orasele in care traiesc. Pana acum, avem oameni din Ploiesti, Galati si Sighisoara care s-au hotarat sa faca un prim pas in directia asta. Tu ce mai astepti?

Pozele de unde le luati? Le piratati, nu?

Absolut deloc. Folosim poze din albume ce dateaza din perioadele respective. Albumele se afla in bibliotecile personale, si sunt vechi de cand lumea. Deci nici vorba de incalcare a legii copyright-ului. Ca mai gasim poze pe net, asta-i partea a doua. In cazul lor, vom specifica sursa.

Am si eu niste poze vechi. Mi le cumparati?

Nu, dar ni le poti trimite pe mail. contact at nowandthen punct ro este adresa. Asta daca vrei, bineinteles. Nu uita sa ne spui numele tau, pentru a-ti acorda creditul cuvenit.

Aha. Da’ cat de des se updateaza site-ul?

Avand in vedere faptul ca suntem oameni ai muncii, facem poze cand avem timp liber. Si asta nu se intampla foarte des. Oricum, viziteaza-ne frecvent. Promitem sa urcam poze fresh cat de des posibil.

Daca vreau sa va ajut cu ceva, o pot face?

Dupa cum am mai zis: evident! Orice sugestie / sfat / idee sunt binevenite. Scrie-ne la adresa de mai sus, sau comenteaza la post-urile din site.

Si inca ceva: ToateĀ fotografiile (in afara de cea cu porcul de 1 Ianuarie) apartin Now and Then (implicit, editorilor Now and Then). Daca doriti sa puneti fotografii pe site-uri terte, asigurati-va ca puneti o mentiune catre site-ul nostru, sau cereti permisiune prin formularul de contact.